Turističku sezonu u Blagaju donekle spasili domaći turisti

Ljetna turistička sezona na svim destinacijama u Bosni i Hercegovini ulazi u finiš. Konačan kraj mnogi radnici nažalost dočekuju s problemima, strepnjom i iščekivanjem kada će pandemija postati prošlost, a granice se otvoriti za sve turiste. Blagaj pored Mostara jedna je od najatraktivnijih destinacija u Hercegovini. Biser koji krasi prelijepa Buna bogata ribom, prepoznatljiv je po čuvenoj Derviškoj tekiji, koja je vjekovima jedno od najpoznatijih dovišta u BiH. Nažalost, broj posjeta i u Blagaju, s dolaskom koronavirusa, drastično je opao.

Tokom prvog vala sve je stalo, a stvari su se donekle popravile s ukidanjem restrikcija i mogućnošću dolazaka makar domaćih turista. Upravo oni bili su i jedini gosti u ovom gradiću, napominje dugogodišnji turistički radnik Ado Drljević u izjavi za Anadolu Agency (AA).

“Od prilike, posjetilo nas je 25 posto od broja posjetilaca u najlošijoj sezoni prije pandemije. Tokom maja, juna, jula i augusta imali smo goste iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine i zahvaljujući njima sezona je u određenom procentu spašena“, istakao je Drljević…

 

0