Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

Reis Kavazović podržao formiranje probosanskog bloka u RS-u

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović  primio je  predstavnike Bošnjaka iz Republike Srpske.

U delegaciji su bili: Sevlid Hurtić (NLD), koordinator projekta objedinjavanja probosanskog političkog bloka u Republici Srpskoj, Sadik Ahmetović (nezavisni kandidat), Jasmin Handžić (SBB), Nedim Čivić (NiP), Admir Čavka (SBB) i Mulija Đulbegović (SD), saopćila je MINA.

Gosti su reisu-l-ulemu upoznali o trenutnom stanju Bošnjaka u RS-u, s izazovima s kojima se suočavaju, te s inicijativom da se probosanski blok u tom entitetu objedini i zajednički djeluje, kako bi se problemi ljudi koji su se vratili na svoja ognjišta rješavali brže i efikasnije, te kako bi se na narednim izborima zajedničkim nastupom probosanskog političkog bloka – osnažila njihova društvena pozicija.

Reisu-l-ulema je pozdravio  inicijativu i izrazio nadu da će taj projekat uključivanja probosanskih snaga u bosanskohercegovački entitet Republika Srpska  biti uspješan, čime bi pozicija Bošnjaka u tom entitetu bila značajno poboljšana.