REFORMA VLADE KS! Sklonjen maloljetni borac, trebao ga zamijeniti Karadžićev kadar iz RS

Jedna od kontroverznih ličnosti u aktuelnom trenutku, mistični korisnik društvene mreže Jasmin Mulahusić, poznat je u šokantnim informacijama o transferu koji je trebao da bude imenovan u Ministarstvu visokog obrazovanja Kantona Sarajevo. Ministrica Vlade KS koju čine kadrovi koalicije Četvorka, Melika Husić-Mehmedović, po informacijama Mulahusića, trebala je u Sarajevo dovesti Jelenu Šantić Stefanosku iz Banjaluke kako bi radila na restrukturiranju visokog obrazovanja u Sarajevu.

Mulahusić je ukazao i to je Šantić Stefanoska trebao zamijeniti Sifeta Kukuruza, maloljetnog borca ​​koji je u Armiji RBiH dokazao 428 dana i koji je završio medresu. Iako je poznati stručnjak za visoko obrazovanje, Kukuruza je, po navodima Mulahusića, nova vlada KS sklopila na neko periferno radno mjesto i što je prepoznato u medijima kada je jedan od prvih ljudi Naroda i pravda kolega zastupnika iz Skupštine KS poslala Viber poruku u kojoj je potvrdio da “Kukuruz ide u zajednici. Dogovoreno već ”.

“Previše je dovođenje kadra u Sarajevo iz zloglasne Republike Srpske da bi neko rekao da su to pojedinci. Previše ih precizno poziconiraju, na strateškim bitnim tačkama rekli bismo da je slučajnost. Mediji, velika javna preduzeća, kapitalni vladini organi, a onda i u mozak sistemu – u obrazovanju. Sve su to vitalne tačke svakog, pa i bošnjačkog naroda. Ministrica (Elmedin) Konakovićeve vlade Melika Husić-Mehmedović zamalo je uspjela Jelenu Šantić Stefanosku instalirati iz Banjaluke u Sarajevu kako bi Jelena radila na reformi visokog obrazovanja, ali i zaustavila direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja Enver Halilović jer nije dao dozvolu za napusti ovu agenciju i dođe u Sarajevo “, objavio je Mulahusić.

On dodaje da je za djelovanje ne samo subverzivan i krajnji mračan plan osvajanja kapitalnih resursa Bošnjaka, već je to i poniženje Sarajeva sve do Konakovićeve vlade „pravda“ da Bošnjaci nemaju dovoljno obrazovnog i sposobnog kadra da upravlja procesima u svom Sarajevu.
“Ovo je samo jedna osoba koja je otkrivena, poput Gorane Krstovića (iz Lukavice, RS) koja je dovedena u Krizni štab KS i maloputalni borac Armije RBiH Rusmir Baljić. One su otkrivene, ali ih je puno više koji su dovedeni iz RS-a čija imena teško možemo saznati “, tvrdi Mulahusić.

Dodaje da je reforma koju je trebao Šantić Stefanoska sprovoditi, i srce i mozak, da od nje zavisi kako će biti naši studenti usmjereni, kako modulirani. Vladu Četvorke naziva izdajničkim jer je potreban kadar koji je tokom agresije bio uz skute Radovana Karadžića sa 4C na diplomu, a ne odgovara im našem čoveku, dokazanom znaku i maloletnom borcu Sifetu Kukuruzu.

„Kao što je Konakovićev desetar (Vedran) Jakupović napisao je sklapanje i ponižavanje čoveka iz medresa i stavljanje u komunalnu privredu. Bukvalno smo rekli i uradili. Umjesto njega dovode ženu iz Banje Luke! Srećom, Jelenin poslodavac nije pripremljen za Sarajevo, pa je plan propao. Svejedno, njihov nijet pokazuje njihovu opasnu agendu. To znači jezičke sabotaže za Bošnjake ”, zaključuje Mulahusić. 

DEBLOKADA.COM