RAZGOVORI U TOKU! Da li će Turci investirati izgradnju aerodroma u Bihaću?

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, održao sastanak s direktorom kompanije Doa Konsalting d.o.o. Sarajevo Mahmutom Guvenom. Ovaj sastanak je nastavak saradnje koju je Novalić započeo tokom posjete Republici Turskoj krajem oktobra, gdje je održao niz susreta s turskim zvaničnicima i privrednicima s ciljem omogućavanja novih investicija.

Novalić je zahvalio Guvenu, koji je bio jedan od njegovih domaćina tokom posjete Turskoj, te naglasio svoje zadovoljstvo ostvarenim kontaktima koji pružaju mogućnosti u budućoj saradnji. Danas je razgovarano o konkretnim projektima i vremenskom okviru njihove realizacije, s fokusom na mogućnostima saradnje u izgradnji aerodroma u Bihaću, kao i o potencijalnim investicijama u poljoprivredni sektor i namjensku industriju.

Sagovornici su složni da dobri odnosi dvije države imaju veliki potencijal za unapređenje saradnje i povećanje turskih investicija u našu zemlju, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.