Možemo uraditi zamišljeno

EKONOMIJA

Radovi na poddionici Buna – Počitelj ušli u završnu fazu

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić danas je posjetio gradilišta autoceste na Koridoru Vc na jugu Hercegovine, poddionice Buna – Počitelj i Počitelj – Zvirovići, izrazivši zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova koji uprkos pandemiji koronavirusa nisu zaustavljeni.

– Izražavam osobno zadovoljstvo činjenicom da su radovi na poddionici Buna – Počitelj ušli u završnu fazu,  te da se realizacijom projekata izgradnje Koridora Vc  stvaraju bolji uvjeti za razvoj i napredak juga Bosne i Hercegovine – kazao je ministar Lasić.

Istakao je da će Federalno ministarstvo prometa i komunikacija  zajednički s JP Autoceste FBiH nastaviti u ovom pravcu i realizirati ovakve i slične projekte.

Poddionica Buna – Počitelj duga je 7,2 kilometra i dio je dionice autoceste Mostar jug – Počitelj na Koridoru Vc, a vrijednost izgradnje poddionice je 25 milijuna eura.

Za ekonomiju Bosne i Hercegovine od velike je važnosti pružiti priliku domaćim kompanijama na izgradnji Koridora Vc, a izvođač radova na ovoj poddionici je kompanija Hering d.d. iz Širokog Brijega.

Federalni ministar posjetio je i objekte koji se nalaze na ovoj poddionici, natputnjake Grabovina i Kevčići, potputnjak Bivolje Brdo i dvostrano odmorište Rotimski potok.

Ministar Lasić je posjetio i lokaciju izgradnje Mosta Počitelj, koji je jedan od najkompleksnijih projekata na Koridoru Vc.