PRIČA O SNAZI! Saliha je sama, ubili su joj dva sina i muža Ramu u genocidu

Bivši načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković, objavio je fotografiju susreta sa jednom od majki Srebrenice. Duraković ovako šalje mnogo poruka. Od pokazivanja snage bosanske žene, do ukazivanja da majke šehida moramo posjećivati. Prenosimo Durakovićevu objavu ucjelosti:

Ako nekad budete prolazili kroz Dobrak, svratite kod Salihe Osmanović, supruge rahmetli Rame. Onog Rame koji je u julu 1995. godine dozivao sina Nermina.

U ovom najistočnijem selu opštine Srebrenica, Saliha godinama živi sama i ima nevjerovatnu energiju. Avlija je “pod konac”, krenula je proljetna sjetva i sve to Saliha stiže, a dijeli sa svima ono što sama napravi. Domaći sok, džem, salata… svašta mi je Saliha ponudila. Nemjerljiva je snaga ove žene koja je u genocidu izgubila dva sina i muža.

Češće bi trebali obilaziti naše majke, bar onda kada smo tužni, kada nam je teško i kada mislimo da ne može biti gore. Neka Bog poživi i da zdravlja svim majkama, a posebno onima koje su, posljedicom zlih genocidnih ideologija, ostale bez svojih najmilijih, bez svoje djece.

DEBLOKADA.COM