PODMLAĐIVANJE SDA! Novi mandatar Vlade TK Irfan Halilagić ima 34 godine

Na sjednici Izvršnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom kantonu donesena je odluka o potvrđivanju Irfana Halilagića za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona.

Procese formiranja nove Vlade u TK vodi Stranka demokratske akcije, koja je na sjednici za mandatara imenovala Halilagića, predsjednika OO SDA Lukavac.

Tokom obraćanja mandatar Vlade Tuzlanskog kantona je kazao da će sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona raditi posebno na poboljšanju statusa života građana u TK-a.

– Mi moramo uraditi brzu analizu stanja u budžetu, pojedinačna stanja u resorima. Sve one dobre stvari, pozitivne projekte koje su naši prethodnici započeli u ranijem periodu, mi nemamo namjeru zaustavljati i opstruirati, nemamo na to pravo zbog građana da to činimo – izjavio je mandatar nove Vlade Tuzlanskog kantona.

Naglasio je da će poseban fokus biti na poboljšanju statusa boračke populacije, zdravstvenih radnika, uposlenika u obrazovanju, Ministarstvu unutrašnjih poslova i učenika.

Tokom konferencije medijima se obratio i predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak koji je kazao da imenovanjem mladog mandatara Vlade Tuzlanskog kantona, Stranka demokratske akcije ispunjava ono što je govorila u ranijem periodu, da važne odluke i funkcije treba prepuštati mladosti.

Podsjećamo da je tokom dana u Stranku demokratske akcije pristupio i Azmir Husić, dosadašnji zastupnik u Federalnom parlamentu ispred Pokreta demokratske akcije.