Možemo uraditi zamišljeno

EKONOMIJA

Počela izgradnja i rekonstrukcija 28 individualnih stambenih objekata u Vlasenici

U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP), potprojekat BH5, počela je izgradnja i rekonstrukcija 28 individualnih stambenih objekata namijenjenih za povratnike i interno raseljena lica na području opštine Vlasenica, u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Vrijednost radova iznosi 825.000 KM, a izvođač je Seta inženjering iz Zavidovića, a projekat se finansira sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope.

Iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) saopšteno je da će 28 porodica, interno raseljenih lica i izbjeglica s područja opštine Vlasenica ovim projektom riješiti svoj stambeni problem. Polovina objekata će biti sanirana ili nadograđena, a polovina će biti izgrađena od temelja.

U pitanju je nastavak saradnje s opštinom Vlasenica sa ciljem da se ovoj populaciji obezbijede normalni uslovi za život.

“Na području ove opštine ima još porodica koje spadaju u kategoriju izbjeglih i raseljenih lica, a koje nemaju riješeno stambeno pitanje tako da je najavljena dalja pomoć ovoj kategoriji stanovništva”, navodi se u saopštenju.

Trenutno je u završnoj fazi i izgradnja višeporodičnog objekta sa 20 stanova u Vlasenici. Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije sastali su se s načelnikom Vlasenice Miroslavom Kraljevićem s kojim su obišli gradilište na kojem je u toku izgradnja pomenutog stambenog objekta.

Ovaj objekat se takođe gradi u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH3.