MLADI SDA NISU ĆUTOLOZI! Rekli Hadžikadiću da je kao priučeni “nezavisni analitičar”

“Naš cilj nije država Dragana, Bakira i Milorada, već država svih nas”, izjava je koju je dao predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić prilikom proteste šetnje održane 30. maja 2021. g. u Sarajevu. To je ponukalo mlade iz SDA da reaguju.

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres gotovo svaki javni istup koristi da građane obaspe jeftinim populizmom i otrcanim frazama u kojima izjednačava odgovornost za stanje u BiH ravnomjerno “na sve tri strane”. Hadžikadić neinventivno, poput priučenih “nezavisnih analitičara”, koristi fraze o “Bakiru, Miloradu i Draganu”, svjesno zamagljujući stvarno stanje, poručili su iz Asocijacije mladih SDA.

– Politika koju vodi SDA i ono što simbolizira Bakir Izetbegović, nikada neće moći biti izjednačeno sa politikama SNSD-a i HDZ-a. “Bakir, Milorad i Dragan” nisu isto, nisu jednaki, niti vode iste politike, već se, kada je u pitanju odnos prema državi BiH, nalaze na suprotnim stranama.

Zbog toga je olako izjednačavanje kojem pribjegavaju Hadžikadić i ostali hadžikadići, ništa drugo do amnestiranje jedinih i pravih krivaca – politika SNSD-a i HDZ-a. Ako želi da nas razuvjeri, neka protestni skup poput današnjeg u Sarajevu, napravi “kod Milorada i Dragana”.

Hadžikadića i njegovu Platformu za progres pozivamo da se, umjesto proizvodnje magle i jefitinog populizma, istinski priključi patriotskom političkom frontu koji štiti interese države BiH, da stane uz pravu stranu u kojoj je glavna snaga već decenijama SDA – saopćeno je iz Asocijacije mladih SDA.