Možemo uraditi zamišljeno

EKONOMIJA

ONA NEMA VREMENA ZA SELFIJE! Sanela iz Srebrenika naporno radi, izrađuje personalizirane posteljine za bebe

Sanela Mustafić iz Srebrenika svoj kreativni hobi pretvorila je u posao i već tri godine izrađuje unikatne dekorativne proizvode za uređenje enterijera za novorođenčad, ali i za odrasle.

Ova četrdesetogodišnjakinja šije personalizirane proizvode za bebe, a najčešće su to ogradice za krevetiće, posteljine za djecu, ukrasni jastuci, pletenice, zavjese za kolijevke itd. Njeni proizvodi ukrašavaju na stotine spavaćih i dječijih soba s potpisom Baby Dream, a sve je počelo formiranjem Facebook stranica “Posteljine Srebrenik” i “Stvaraonica SM”, putem kojih su počele prve online narudžbe.

Mustafić je završila srednju tekstilnu školu, gdje je stekla bazno znanje, a godinama kasnije se dodatno educirala i usavršila posao kojim se danas svakodnevno bavi.

U njenom poslu nema radnog vremena i dinamiku njene kućne radionice određuju želje kupaca, a neki su ukrasi zahtjevniji i složeniji, te time oduzimaju više vremena zbog zahtjevne obrade.

-Krojenje oduzima dosta vremena, naročito kada neki set ima mnogo detalja za obradu, kao što su neki likovi iz crtanih filmove i životinja – kaže ona u razgovoru za Fenu.

Likove crta rukom na platnu, bez šablona i svaki je jedinstven za sebe. Trudi se, kako navodi, da sve želje roditelja za njihovu bebu prenese na platno.

Sve proizvode izrađuje od čistog pamuka, a osim u BiH njeni proizvodi su uglavnom u vidu poklona stizali i u Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku.

Tvrdi da je oduvijek željela stvarati nešto svojim rukama, a najviše je inspiriše činjenica da i bliskim ljudima uspije ispuniti želje, koje su u konačnici vidljive kao gotov proizvod, kojem se obraduju i koji ugledaju ujutro čim se probude.

Dodala je da je najviše raduju pristigle fotografije beba koje leže u svom unikatnom kutku, koji je plod njene mašte i ruku.

Izrada kreativnih i personaliziranih proizvoda za uređenje enterijera sve je, kaže Mustafić, zastupljenija, a iz godine u godinu stvaraju se novi proizvodi koji prate inovativne ideje i maštu uglavnom mlađih roditelja, koji inspiraciju pronalaze prateći svjetske trendove Instagrama i drugih platformi.

Pored personaliziranih prozvoda za bebe, izrađuje i dekorativne posteljine i zavjese za odrasle, koje su uglavnom unikatne.