Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

NES-u pristupila dosadašnja vijećnica NiP-a u Novom Sarajevu Hadžimahmutović

Vijećnica u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Dženana Hadžimahmutović danas je zvanično postala član Narodnog evropskog saveza (NES BiH).
Nakon što je potpisala pristupnicu, vijećnici Hadžimahmutović člansku kartu Narodnog evropskog saveza danas su u centrali NES-a uručili zamjenik predsjednika stranke Ibrahim Hadžibajrić, koordinator Regije 6 – Sarajevo Haris Selmanović i predsjednik Općinskog odbora NES-a Novo Sarajevo Nedim Salihagić.
Sada već bivša vijećnica Naroda i Pravde (NiP) istakla je da joj je velika čast što je postala dio porodice NES-a, koja je svakim danom sve brojnija. Kako je kazala, u NES-u je prepoznala političku organizaciju u kojoj će konačno moći nesmetano provoditi svoje političke ciljeve i to isključivo za dobrobit građana i lokalne zajednice.
Hadžibajrić je izrazio zadovoljstvo što je Klub NES-a u Općinskom vijeću Novo Sarajevo bogatiji za još jednog vijećnika, čime su dodatno ojačane snage ove stranke. Sve ovo, kako je rekao, potvrđuje da je NES svakim danom sve jači te da narod prepoznaje iskreno i društveno korisno političko djelovanje.
Selmanović je poručio da nezaustavljivo jačanje NES-a pokazuje da je narod željan drugačije politike u kojoj će data riječ i ispunjavanje obećanja biti jedino mjerilo djelovanja izabranih političkih predstavnika, što su osnovna načela političkog djelovanja NES-a. Najavio je da će uskoro biti i novih pojačanja u timu NES-a.
Salihagić je istakao da će provjeren i iskusan kadar poput Hadžimahmutović doprinijeti jačanju Narodnog evropskog saveza u Novom Sarajevu i prenijeti svoje višegodišnje životno i političko iskustvo mlađim snagama. On je dodao da su vrata NES-a otvorena za sve, ali da je politika ove stranke da prednost imaju uspješni ljudi koji su se dokazali i u drugim segmentima života, ne samo politici.