Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

Naša stranka – najbrže raspadajuća partija u BiH, ostavku podnio predsjednik KO Sarajevo

Naša stranka je trenutno najbrže raspadajući politički projekat u BiH. Admir Bukva podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora Naše Stranke Sarajevo. Ovim je prestalo i njegovo članstvo u Glavnom odboru stranke. Svoj mandat člana Kantonalnog odbora stavio je na raspolaganje Povjereništvu Centar. Bukva je iznio i niz kritika koje su i njegovi prethodnici spominjali pri napuštanju ovog projekta.

– Funkciju Predsjednika KO-a sam obavljao veoma odgovorno i u skladu sa mojim moralnim načelima, sve do momenta dok nisam shvatio da sam lokomotiva voza u kojem je puno vagona podiglo ručnu kočnicu i da dalje ulaganje u tu trasu ne može da bude produktivno. Smatram da zbog ovakvih i sličnih stvari koje sam primjetio, počev od opštinskih odbora pa sve do najviših organa, Naša Stranka zahtjeva hitne reforme i iskreno se nadam da će izborom novog Predsjednika na narednom kongresu iste biti i sprovedene – napisao je Bukva.

Zahvalio se svima koji su prepoznali njegovu želju da doprinese razvoju i prosperitetu stranke, kao i onima koji su mu “svojim opstrukcijama pomogli” da realnije pogleda na stvari koje se dešavaju unutar stranke i za koje smatra da se hitno moraju izmjeniti.

Jedan od razloga za ostavku je, kako je naveo, njegovo novo poslovno unapređenje kojim se spektar njegovih ovlaštenja proširuje na veći region od postojećeg, što iziskuje i njegovu puno veću posvećenost i odgovornost.