Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

NAROD LJUT ZBOG FORTINOG BJEŽANJA! Kako ostadoše predstavnici drugih kantona?

Nakon što je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto napustio sastanak u sjedištu Vlade FBiH u vezi sa nabavkom vakcina i epidemiološkom situacijom u FBiH, on je obrazložio svoj potez. Rekao je da je u uvodnom dijelu sastanka bilo govora o tome šta je Vlada FBiH uradila u procesu nabavke vakcine te kazao da je to najbolje opisati jednom hrvatskom riječju a to je “susramlje”.

– To je kada je vama neugodno a neko drugi nešto radi, meni je neugodno i stid me je šta smo čuli u smislu nabavke vakcina sa federalnog nivoa. Govorili su nam koliko su sastanaka imali, koliko su dopisa poslali, s kim su razgovarali od velefarmacija. U martu 2021. godine oni razgovaraju o formiranju tijela za nabavku vakcine, ono što sam tamo čuo nisam mogao da vjerujem, način na koji nam je to prezentirano nisam mogao da vjerujem, zbog toga sam izašao sa toga sastanka jer je bio suštinski beskoristan, objasnio je Forto.

Kako građani vide ovaj potez, najbolje se vidi po komenatrima na ovu njegovo obrazloženje. Donosimo samo dio komentara građana:

Hidajet Hodžić: Mislim da bi se Sarajlije trebale stidjeti ko ih vodi.

Esad Rovčanin: Dosta je više ovoga sitnog populizma iz Naše stranke, nije niko lud više, Facebook vlado.

Suada Batovac Sirbubalo: Ti Forto nemas stida. Nije te bilo stid doći na šehidsko mezarje Kovači i stajati spuštenih ruku. I ne proučiti fatihu šehidima. A nosiš muslimansko ime. Ti nemožeš tako, sram te bilo. Tebi se ni u kom slučaju ne smije vjerovati, kao ni Četvorci, pokazali ste na Skupštini KS glasali ste protiv Bošnjaka i našeg jezika na koji imamo potpuno pravo po svim konvencijama o ljudskim pravima.

Ulvija Hamidi: Lako je pobjeći, hajde Četvorko uradite nešto. Kod vas samo rekla, kazala.

Senad Spahić: Da je država kao što nije, po završetku agresije ti si trebao biti osuđen i zatvoren za dezerterstvo i trebalo ti zabraniti bilo kakvo javno ili političko djelovanje a u rudnik te poslije zaposlit da radiš samo za topli obrok.

Najla Srganović: Kako ostadoše predstavnici drugih kantona? Ljudi rade, a ne Fejzbuče!
Elvedin Dagoja: Vakcine ce doći ako Bog da a ti ćeš ostati upamćen kao neko ko je pobjegao od problema, ali ništa novo od tebe.
Admir Mehić: Eh, primjer (ne)odgovornog političara koji populizam i predizbornu kampanju stavlja ispred opštog i interesa, aferim glasači!
Faruk Avdibegović: Naivni Bošnjaci jeste vam Konaković servirao premijera kantona. Sada uživajte u populizmu.
Nedžad Čeljo: Tvoja vlada i ti i Konaković samo se reklamirate po Fejzbuku. Radite nešto konkretno.
Esad Garača: Fortin politički marketing odlično funkcioniše.
Sanjin Jakić: Osjećam se susramljeno znajući da je on premijer KS.
Asmir Durt: Tebe stid nečasni spletkarošu, šta ste napravili u Mostaru.
DEBLOKADA.COM

Da li će Đapo i Džindić odbiti Radončićev diktat ili će čekati da ih on otpusti?