Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

Mirsad Duratović isključen iz DF-a zbog samoinicijativne podrške novom Vijeću ministara

Demokratska fronta saopćila je danas da je zbog samoinicijativne podrške novom Vijeću ministara BiH iz te stranke isključen Mirsad Duratović.

Navode kako Demokratska fronta na bilo koji način ne podržava, i protivi se formiranju predloženog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, uključujući i prijedlog imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice koji dolazi iz entiteta RS.

U saopćenju za javnost ističu da čvrsto ostaju pri stavu da se ne slažu ni sa političkim programom niti sa ciljevima nove političke koalicije na državnom nivou.

– Mirsad Duratović, kao predstavnik DF-a u Pokretu za državu, odluku o podršci novom sazivu Vijeća ministara nije donio uz saglasnost organa Demokratske fronte, nego je samoinicijativno podržao zajedničkog kandidata SNSD-a i Osmorke, što je za Demokratsku frontu apsolutno neprihvatljivo.

Duratović je i nakon dodatnih konsultacija s organima stranke odbio da uskrati spornu i neprihvatljivu podršku novom sazivu Vijeća ministara.

Imajući u vidu sve navedeno, Demokratska fronta je postupila prema odredbama Statuta i donosena je odluka na temelju stava 3, člana 37. – odnosno mjera isključenja – saopćeno je iz DF-a.