Možemo uraditi zamišljeno

EKONOMIJA

Ministar Ramić i muftija Kudić potpisali ugovor o podršci Muftijstvu bihaćkom

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine Edin Ramić i muftija bihaćki Mehmed-ef. Kudić potpisali su ugovor o podršci u radu i funkcioniranju Muftijstva bihaćkog.

Tema današnjeg susreta bila je i organizacija vjerskog života u povratničkim sredinama, potrebe povratnika u medžlisima koji pripadaju Muftijstvu bihaćkom.

Muftija Kudić istakao je važnost realizacije projekta, kao i drugih infrastrukturnih projekata koje realizira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u tom muftijstvu.

Ministar Ramić je naveo da je podrška vjerskim zajednicama koje potpomažu povratnike u fokusu resornog ministarstva duži niz godina te da će tu podršku nastaviti.

– Islamska zajednica ima značajnu ulogu u procesu povratka, naše aktivnosti su vrlo često usmjerene ka istoj kategoriji društva i zajedničkim naporima možemo i trebamo učiniti sve da život povratnika bude u rangu stanovnika bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine – kazao je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.