Možemo uraditi zamišljeno

EKONOMIJA

Lufthansa započela letove iz Sarajeva za Frankfurt

Kompanija Lufthansa obavila je danas prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Radi se o povezanosti glavnog grada BiH sa glavnim čvorištem Lufthanse u Njemačkoj.

Kao nastavak kontinuiranih napora da se zadovolje potrebe i zahtjevi za putovanja avionom, uprkos raznim ograničenjima putovanja koja su trenutno na snazi, Lufthansa je danas uspostavila redovnu liniju Sarajevo – Frankfurt.

Ova respektabilna kompanija će na toj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do četiri puta sedmično iz/za Sarajevo, avionom tipa Airbus A319. Već od juna tekuće godine planirano je do sedam letova sedmično, saopćili su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Uspostavom tih letova za Sarajevo, Lufthansa Grupacija će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze sa Bosnom i Hercegovinom.

LH Grupacija na taj način dopunjuje već postojeće veze Austrian Airlinesa za Sarajevo iz Beča ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže Lufthansa Grupacije.

Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom COVID-19, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji.

Svjesni te činjenice ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano poduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove Lufthansa Grupacije.