Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

KAZNA ZA BACANJE PARA! Transferi u nogometu nakon korone neće prelaziti 100 miliona eura

Bivši predsjednik Bayerna iz Münchena Uli Hoeness vjeruje da nakon pandemije koronavirusa transferi u nogometu u bliskoj budućnosti neće prelaziti 100 miliona eura. Pandemija koronavirusa ekonomski je pogodila sve lige svijeta, pa tako i njemačku Bundesligu. Utakmice su suspendovane do početka aprila, međutim očekuje se da će se suspenzija produžiti barem do 30. aprila, prenosi ESPN. Njemački klubovi zarađuju od ulaznica, prijenosa i sponzora, međutim Hoeness ističe da će zarada ovisiti o tome da li će se utakmice uopšte igrati u ovoj sezoni.

– Utakmice bez gledalaca ipak donose zaradu od tv prijenosa i ako se to desi, riješit ćemo egsistencijalne probleme za sezonu 2019/20. Međutim, ako se utakmice ne budu igrale do Božića, kako ukazuju najgore prognoze, cijela liga će doći pod znak pitanja. Vjerujem da će se dosta stvari u nogometu promijeniti, kao što su transferi igrača vrijedni više od 100 miliona eura – objašnjava Hoeness.

Dodaje da je u ovom trenutnu potrebno čekati razvoj situacije s pandemijom koronavirusa, te da su oni koji prognoziraju prerani povratak nogometa “šarlatani”.