Možemo uraditi zamišljeno

SUŽIVOT

IZETBEGOVIĆ! Srebrenica mora biti mjesto perspektive i budućnosti

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, posjetio je danas Srebrenicu. U okviru posjete odao je počast žrtvama genocida u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, javlja Anadolu Agency (AA).

Izetbegović se sastao i sa predstavnicima koalicije “Moja adresa: Srebrenica” i bošnjačkim političkim predstavnicima i kandidatom za načelnika opštine Srebrenica Alijom Tabakovićem.

“Podrška jedinstvenoj listi i ljudima na čelu sa Alijom Tabakovićem, koji neće dijeliti ljude po tome jesu li Srbi, Bošnjaci, kako se zovu i Bogu mole, nego će gledati da ujedine ovo mjesto. Nakon svega što su Srebreničani prošli, pokušati napraviti jednu bolju Srebrenicu, mjesto perspektive, budućnosti, gdje se radi i gradi, gdje je život nadvladao”, rekao je Izetbegović.

Alija Tabaković, kandidat za načelnika probosanske koalicije “Moja adresa: Srebrenica”, istakao je da je današnja posjeta značajna, te da očekuje da izborni dan, nedjelja, 15. novembar, protekne bez problema i u skladu sa zakonom.

“Nakon svih aktivnosti koje smo imali kroz inicijativu ‘Moja adresa: Srebrenica’, na neki način krunisali smo posjetom predsjednika Izetbegovića, kojeg smo upoznali sa aktivnostima koje smo imali u proteklom periodu. Očekujemo da izborni proces protekne u skladu sa zakonom i procedurama i da, akobogda, 16. novembra izađemo kao pobjednici ove priče. Ne kao pobjednici protiv nekoga, nego pobjednici u ideji suživota, dobrih odnosa među Srbima i Bošnjacima u Srebrenici i da pokušamo vratiti Srebrenici dignitet i dostojanstvo koje zaslužuje”, rekao je Tabaković i dodao da Srebrenici treba bolji život i svim njenim stanovnicima, bez obzira na to kako se zvali i kojoj vjeri i naciji pripadali.

“Zbog budućnosti i generacija koje se ovdje rađaju, i koje će ovdje biti do sudnjega dana”, poručio je Tabaković.