Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

ELEKTRONSKI DOKAZI! Da li je ovo jasan znak da je Konaković u silaznoj putanji?

Kada je sredinom septembra predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković reagirao na svom Facebook profilu u povodu hapšenja Edina Vranja u Srbiji, dobio je znakovit odgovor publike. U svojoj FB objavi kritikovao je Kantonalno Tužilaštvo zbog pasivnosti za istraživanje ratnih zločina nad stanovnicima opkoljenog Sarajeva.

Iako jedan dio ovog pitanja ima utemeljenje, ostaje nejasno kako se Konaković htio revanširati Srbiji za hapšenja kroz dizanje optužnica u Sarajevu ako se zna da bi se optuženi kroz Tužilaštvo KS mogli sakriti u susjednoj zemlji. Svejedno, ovim se ne bi mogla spriječiti samovolja Srbije. Pitao je zastupnik i zašto nemaju dovoljno tužilaca u Odjelu za ratne zločine. Konaković ne zna da za to nije kriva glalvna sarajevska tužiteljica Sabina Sarajlija već VSTV. Preciznije, kriv je ponajviše doskorašnji predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija jer on i ta institucija imenuju tužioce po cijeloj BiH.

Koliko je Konaković uspio ubijediti pratitelje da je dobronamjeran objektivan i da vlada materijom, pokazuje jedna “sitnica”. Na ovu objavu, što možemo prebrojati po njenom “smirivanju”, on je dobio 311 reakcija. Zanemarit ćemo što nisu sve pozitivne. S druge strane, profil “Vildana Hajdarpašić je na kritički komentar upućen Konakoviću ispod njegove objave dobio 356 reakcija. Skoro sve su nedvosmislena podrška. Ovo se rijetko dešava da javna osoba na vlastitom profilu, dakle u “vlastitoj avliji” dobije manje podrške od gostujućeg negativnog komentara. Da li ovo pokazuje da je podrška Konakoviću bila na vrhuncu i da sada se kreće silaznom putanjom?

Ovo je komentar koji je zasjenio Konakovićevu objavu:

Koga ti praviš budalom, liče? U subotu si održao litije za Gordanu Tadić po čijem nalogu se od Mahmuljina i Dudakovića prave zločinci, po čijem nalogu je Savčiću na vrijeme dojavljeno da pobjegne, po čijem nalogu odjel za ratne zločine ne radi ništa. Prodao si žrtve genocida i agresije za jeftine skupove NiP-a na kojim Memići i Feraget kuju Tadićku u zvijezde. A to je samo dio dodvoravanja Čoviću, kao i legitimno predstavljanje.
DEBLOKADA.COM