Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

Džaferović i Komšić položili cvijeće povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić odali su počast poginulim borcima i položili cvijeće povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Džaferović i Komšić danas su na Šehidskom mezarju “Kovači” i na gradskom groblju “Stadion” Koševo položili cvijeće i odali počast poginulim borcima i šehidima Armije RBiH, čime je obilježena 16. godišnjica Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 29. godišnjica formiranja Armije RBiH.

Brojne delegacije također su položile cvijeće na centralni plato na Kovačima, kao i na mezar rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika BiH, gdje je održan i prigodan vjerski program.

Među onima koji su došli da odaju počast šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima Armije i MUP-a RBiH bili su i ministar odbrane BiH Sifet Podžić, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, te brojni drugi predstavnici različitih nivoa vlasti.

Džaferović je nakon polaganja cvijeća poručio kako je danas dan kada se odaje poštovanje i prisjeća onih koji su najzaslužniji za slobodu u kojoj danas uživaju građani BiH.

“Oni su dali svoje živote za cjelovitu i nezavisnu BiH i za našu slobodu. Svi oni koji danas pokušavaju da atakuju na BiH moraju znati da je nezavisna i cjelovita BiH naša sloboda i mi ćemo se za svoju slobodu boriti. Nikada se više ništa u BiH neće moći odlučiti bez nas koji smo pupčanom vrpcom vezani za našu domovinu BiH, koju volimo i cijenimo”, rekao je Džaferović.

Član Predsjedništva Komšić je svim pripadnicima i pripadnicama Armije čestitao ovaj dan, te poručio: “Možda to danas izgleda tako, ali nismo mi to džaba radili i nisu ovi ljudi koji su ovdje pokopani poginuli uzalud. Obaveza je da ih se sjećamo i ne damo da se upropasti ono za šta su poginuli.”