Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

DF O SASTANKU U MOSTARU! Raspravljalo se o konačnoj podjeli države, to je finalni čin izdaje

Demokratska fronta se oglasila nakon sastanka u Mostaru između predsjednika SNSD-a, HDZ-a BiH i SDP-a. Iz DF-a tvrde da se “raspravljalo o konačnoj etničkoj podjeli države i da je to jasan znak da je Trojka sa Nikšićem na čelu krenula u finalni čin izdaje države Bosne i Hercegovine”.

Demokratska fronta smatra da je tzv. radna grupa za izmjenu Izbornog zakona koju su formirali Dodik, Čović i servilni Nikšić, grupa koja konačno treba dovršiti etničku podjelu države Bosne i Hercegovine, i koja će to učiniti izmjenama Izbornog zakona koje će definitivno isporučiti i zadnje ostatke suvereniteta države Bosne i Hercegovine Zagrebu i Beogradu.

“Ne postoji ni minimum sumnje u namjere ove antidržavne političke koalicije, a jasno je da su, nažalost, SDP, Naša stranka i NiP prešli Rubikon, te se nalaze na nepovratnom putu izdaje interesa države Bosne i Hercegovine. Građani Bosne i Hercegovine nemaju nijedan razlog da vjeruju rukovodstvu SDP-a na čelu sa Nerminom Nikšićem, i ostatku Trojke, pogotovo zbog toga što su u protekloj godini u više navrata prevarili iste. Od političke grupacija koja je pozivala na proteste protiv nametanja izmjena Ustava FBiH, pa potom samo pola godine kasnije pozivala na isto nametanje protiv kojeg su lažno protestovali, ne može se očekivati ništa dobro, niti se u takvu političku strukturu može i smije imati ikakvog povjerenja”, navode iz DF-a.

“Nametnuti premijer i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, očito zna da građani lojalni državi Bosni i Hercegovini nemaju povjerenja ni u njega ni rukovodstvo SDP-a, stoga otuda i dolaze njegove riječi da povjerenje želi graditi ne u odnosu prema građanima lojalnim državi, nego u odnosu prema otvorenim neprijateljima države Bosne i Hercegovine, kakvi su Dodik i Čović”, saopćeno je iz DF-a.

Stranke Trojke – Narod i pravda, SDP i Naša stranka – oglasile su se zajedničkim saopćenjem za javnost kojim su odgovorili na prozivke Demokratske fronte.

“Mašta i sirove političke strasti Demokratske fronte dosežu neslućene razmjere. Nema dana da iz njihove spin kuhinje ne izađe optužba da Trojka navodno izdaje državu i isporučuje njene poluge Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću”, stoji u njihovom saopćenju. 

Ponovno je, kako navode, povod Izborni zakon i preuzeta obveza domaćih političkih aktera da dođu do rješenja koja će biti na tragu dobrih europskih praksi u multietničkim zajednicama i državama. 

“I ponovo DF besramno izmišlja da je Trojka nekome i nešto dala i prodala. Jeftini patriotizam posljednje je utočište hulja svih vrsta i boja. Tako je i sa Demokratskom frontom koja zna da izmjena Izbornog zakona i Ustava ne može biti bez glasova SDfA u parlamentu. Lakše se busati u domoljubna prsa is visoka držati moralne lekcije Trojki, nego se zamjeriti SDA-u i makar jednom i naglas progovoriti o korupciji, kriminalu, lažnim diplomama, magisterijima i doktoratima, hapšenju bivših SDA-ovih sarajevskih načelnika i gradonačelnika, SKY aplikaciji, sprezi političara, obavještajaca i narkomafija, kupovini delegata za Dom naroda FBiH, raznim Hodžama i tajkunima SDfA, redovitim pobjednicima javnih nabavki i tendera, javnom izdanju revizije tužbe protiv Srbije za genocid i agresiju na BiH…”, navodi se u reakciji Trojke. 

Kako ističu, nikada ni DF, ni Željko Komšić, o ovim temama nisu ni slova prozborili. “Nisu progovorili ni o davanju većine i samim tim vlasti HDZ-u BiH u SBK, zarad par SDA-ovih ministarskih fotelja”.

“Ali zato svi znamo da Komšićeva supruga nedavno nije uspjela nešto kupiti i da je to toliko nasekiralo dobro plaćenog člana Predsjedništva BiH da je, u kratkom predahu od borbe za državu, tu svoju muku i očaj morao podijeliti sa gledateljstvom Face TV-a. Vaš lažni patriotizam je pročitan, a mi ćemo nastaviti popravljati štetu koju ste napravili, od spašavanja poduzeća Zrak koje ste uvukli u stečaj, kao i niz drugih poduzeća, do povećanja državnog budžeta i vraćanja ravnoteže u raspodjeli resora”, zaključuje se u zajedničkom saopćenju stranaka Trojke.