Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

BH. RUKOMETAŠI! Imamo ambicije, fizički ne zaostajemo za ostalim reprezentacijama

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine spremo dočekuje početak Evropskog prvenstva na kojem će imati debitantski nastup, a u prvom susretu u petak u Trondheimu igra protiv domaćina Norveške.

Norvežani su apsolutni favoriti, ne samo u sutrašnjem susretu protiv BiH, nego se vide kao jedan od osvajača odličja. Toga je svjestan i selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman, koji ističe da njegovi igrači znaju s kakvom reprezentacijom se sastaju, ali da će učiniti sve da pruže dostojan otpor.

Ističe da najveća opasnost prijeti od kontranapada norveške reprezentacije po čemu je prepoznatljiva, te da će ključno za njegov tim biti da odigraju dobru odbranu.

– Želim da i mi trčimo kontru i polukontru gdje su Norvežani suvereni. Protiv Danske su prije tri-četiri dana imali 25 kontri. To znači da veoma brzo završavaju napade, bit će jedan ogroman fokus na vraćanju u odbranu i da pokušavamo sve vrijeme da igramo šest protiv šest – kazao je Šuman.

Iako je BiH svrstana u izuzetno tešku grupu, Šuman ističe da imaju velike ambicije.

– Nismo došli ovdje da gledamo kako drugi igraju već da pokažemo da možemo i mi igrati. Fizički ne zaostajemo nikako od bilo koje selekcije na EP-u. Imamo visinu, dužinu i širinu koja je potrebna za igrati na ovakvim takmičenjima – zaključio je Šuman.

Reprezentacija BiH, nakon meča s Norveškom, u nedjelju igra protiv Portugala, a u utorak protiv Francuske.