Članovi nekadašnjeg Gradskog odbora SBB-a po riječima Anela Kljake, mogli bi se priključiti nekoj drugoj stranci, i najavio je da će razgovarati sa svima.

– Ne znamo šta nosi budućnost. Razgovarat ćemo sa svima, imamo ponuda, donijet ćemo odluku u narednom periodu, ali i ono što se od nas može očekivati je da ćemo ispunti obećanja koja smo dali građanima, u narednom periodu – rekao je Kljako novinarima u Mostaru gdje je održana sjednica Gradskog vijeća.

– Ja sam dobio žuti karton zbog različitih političkih stavova vezano za Stolac i Čapljinu, zatim i crveni zbog različitih političkih stavova vezanih za Mostar i HNK. Moj stav je vrlo jasan, dakle draža mi je Hercegovina i moji sugrađani od bilo kakvih političkih karijera – rekao je Kljako, dodajući kako će djelovati jedinstveno, poslati jednu snažnu poruku i razgovarati sa svima. Što se tiče kvalifikacija koje Fahrudin Radončić iznosi u medijima da sam dopisivao sebi glasova, pozivam ga javno, da sve te informacije odnese u nadležno tužilaštvo. Te će tvrdnje trebati dokazati na Sudu”, zaključio je Kljako a prenose Bljesak i Faktor.

Poručio je kako im je “potreban lider okoji ide ispred nas ne iza nas”.

Članovi Gradskog odbora SBB-a Mostar stali su uz Anela Kljaku, te nakon što je predsjednik ove stranke Fahrudin Radončić najavio da će ga izbaciti iz stranke zbog navodnih izbornih prevara, zatražili brisanje iz članstva.

SBB su napustili i zastupnici u Skupštini HNK Nermin Vrtić i Minela Krpo, te četvero vijećnika u Općinskom vijeću Konjic.

Nakon ovih poteza, u Mostaru su se “samoinicijativno okupili osnivači i članovi SBB-a, da daju podršku predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću za donesenu odluku o isključenju iz Stranke samozvanog gradskog odbora SBB-a, odnosno interesne grupe”. Oni su se ogradili od Kljake i svih ostalih koji su ga podržali.