Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

Klubovi na Bjelašnici sve bliže idealnim uslovima za trening

Nakon niza pregovora, sastanaka, skijaški klubovi na Bjelašnici sve su bliže skoro pa idealnim uslovima za trening, javlja Anadolu Agency (AA). U saradnji s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo i KJP ZOI 84 nekolicina klubova već drugi dan za redom ima priliku da trenira na olimpijskoj planini Bjelašnici pod posebnim uslovima.

“Trening počinje prije dolaska rekreativaca i završava kada su najveće gužve. Ovaj dogovor je zasigurno najbolje rješenje za sve”, smatraju u Skijaškom/Smučarskom savezu Bosne i Hercegovine.

Takmičari ne zauzimaju stazu za rekreativce i turiste u udarnim terminima, a rekreativci ne smetaju takmičarima. S obzirom da su otklonjeni kvarovi na vještačkom osnježavanju i u gornjem dijelu, počela se pripremati i staza samo za klubove i njihove takmičare koja će biti zatvorena za turiste, kako bi se izbjegla svaka mogućnost bilo kakve nesreće, ali i rasteretile staze koje su najpopularnije za rekreativno skijanje.

Ovim je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo kao i KJP ZOI 84 pokazao da je sport, skijanje veoma značajno za našu zajednicu. Izvrsno je kada takmičari imaju svoju bazu za treninge, pogotovo kada je to kod kuće.

“Zaista smo zahvalni našim partnerima, jer ih sigurno tako možemo nazvati, što su prepoznali problem klubova te stvorili uslove za dobre treninge, za bolje sutra. Ovime smo jedan korak naprijed da upravo naša planina i naš centar bude mjesto za naše takmičare, a nadamo se i takmičare iz regije”, navedeno je u saopštenju za javnost Skijaškog/Smučarskog saveza Bosne i Hercegovine.