Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

TURSKA! Neutralizovano 148 terorista od jula

Turske bezbednosne snage neutralizovale su 148 terorista, u sklopu antiterorističke operacije Yildirim koja je pokrenuta 13. jula, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz ministarstva su kazali i da je 77 saradnika terorista uhvaćeno, dok su 571 pećina, sklonište i skladište koje su teroristi koristili takođe uništeni. Takođe, zaplenjena je velika količina oružja, municije, kao i hrane i životnih namirnica.

Separatistička teroristička organizacija PKK ne može da postavi baze tokom zime i nemaju kapacitet da se kreću slobodno ili komuniciraju, naglašavaju iz ministarstva.

Operacija “Yildirim-17 Besta” nastavlja da eliminiše u potpunosti postojanje terorističke grupe, te je sprečava u pokušajima da stekne izgubljene kapacitete.

U operaciji učestvuje čak 197 operativnih timova koji imaju 3.251 pripadnika, uključujući timove žandarmerije, specijalnih operacija žandarmerije (JOH), policijskih specijalnih operacija (POH) i pripadnika obezbeđenja.

PKK je proglašena za terorističku organizacije u Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, kao i Evropskoj uniji, a u kampanji protiv Turske dužoj od 30 godina odgovorna je za smrt više od 40.000 ljudi, uključujući žene, decu i bebe.