Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

Džaferović se sastao sa predsjednikom Parlamenta Republike Albanije Gramozom Ručijem

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se sastao sa predsjednikom Parlamenta Republike Albanije Gramosom Ručijem, prenosi Anadolu Agency (AA).

Džaferović je izrazio zadovoljstvo susretom sa predsjednikom Parlamenta Republike Albanije, te je naglasio da je i parlamentarna saradnja važna za unapređenje odnosa dvije prijateljske zemlje.

Na sastanku je bilo riječi i o značaju razmjena posjeta zvaničnika dvije zemlje. Naglašeno je da postoje brojne oblasti u kojima je moguća intenzivnija saradnja, posebno u ekonomskom segmentu.

Razgovarano je i o nacionalnim manjinama kao jakim poveznicama, mostom jačanja odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Albanije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je kazao kako su sastanci sa najvišim zvaničnicima Republike Albanije tokom dvodnevne zvanične posjete bili veoma uspješni, te da je razmjena iskustava potrebna objema zemljama. Predsjedavajući Džaferović je naglasio da je i cilj njegove zvanične posjete da se saradnja unaprijedi u svim segmentima.

U delegaciji, koju predvodi Džaferović, su i ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Albaniju Nusret Čančar, te savjetnici članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Komšića, Radovan Kovačević i Davor Vuletić.