Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

SMAK SVIJETA? Pogledajte kako danas započinju punoljetstva

Na jednoj od Facebook stranica postavljena je fotografija rođendanske torte koja je izazvala dosta reakcija.

M.M. iz Slavonskog Broda napravila je tortu za bratov 18. rođendan. U ovu poslasticu integrisane su boce alkoholnog pića, četiri sa boka i dvije po gornjoj površini.

Upravo je ova činjenica, da jednom mladiću porinuće u zrelo životno doba poprati ovakva “ulaznica”, izazvalo je podjeljene komentare. U većini njih izražena je podrška ovom činu, gdje sestra časti brata sa tortom i bocama alkohola.

– Torta je baš lijepa. Ne obaziri se na negativne komentare. Ti si se potrudila, svaka čast. Vidim mlada si. Bravo za tebe dušo moja, komentar je korisnice profila Anela Belma.

Svjedočimo novoj eri odgoja u kojoj je alkohol, taj dokazani neprijatelj čovjeka, nešto bez čega se ne može zamisliti život. Njegovo konzumiranje, čak i od strane dojučerašnje djece, gleda se izuzetno pohvalno. Pogotovo je čudno što sestra ovakvu stranputicu, ovakvu ‘tempiranu bombu’ priređuje bratu.

Želimo slavljeniku da alkohol bude što dalje od njega i da mu ne priredi zdravstvene i probleme sa okolinom. Statistike, nažalost, pokazuju da se ova pošast i razarač čovjeka i njegove porodice, teško kontroliše kada postane životna navika. Pogotovo ako to krene u teenagerskim godinama.

DEBLOKADA.COM