Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

Zabraniti ulaske u BiH bez negativnog PCR testa ili obavezne izolacije

Naša stranka zahtijeva da Vijeće ministara BiH poduzme hitne mjere iz svoje nadležnosti s ciljem ublažavanja očitih posljedica novog talasa pandemije koronavirusa u našoj zemlji.

Ova stranka traži da prva mjera Vijeća ministara BiH bude zaustavljanje svih ulazaka stranih državljana u Bosnu i Hercegovinu bez negativnog PCR testa ili dokaza o vakcinaciji, odnosno obavezne izolacije za naše državljane koji ne posjeduju negativan test.

U saopćenju Naše stranke se navodi da će ovo ne samo osigurati da zaražene osobe ne ulaze u državu, već će također poslati jasnu poruku da konačno i Vijeće ministara BiH shvata ozbiljnost trenutne situacije.

Dodaje se kako je vrijeme da državni ministri također shvate da će „bilo kakva finansijska dobit od turizma biti poništena ogromnim ljudskim žrtvama, ali i troškovima po našu ekonomiju kroz bolovanja, bolničke troškove i neizbježna zatvaranja privrednih djelatnosti“.

– Ukoliko Vijeće ministara BiH ne postupi na ovaj način, Naša stranka će sa drugim opozicionim strankama tražiti sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma, kao i stalno zasjedanje ovog tijela (uz poštivanje svih mjera, što je poslovnikom tog Doma omogućeno) s ciljem donošenja mjera neophodnih za smanjivanje broja zaraženih u što skorijem roku – navodi se iz te stranke.

Naša stranka naglašava da se ova situacija ne može sanirati na samo jednom nivou vlasti, već da svi trebaju djelovati po uzoru na Kanton Sarajevo.