Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

Zukorlić: Srbi su izmislili danak u krvi i nabijanje na kolac!

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i narodni poslanik Muamer Zukorlić izjavio je da su Srbi izmislili zločine Osmanlija poput danka u krvi i nabijanja na kolac.

“Ovo je čista izmišljotina sa dankom u krvi, smiješna izmišljotina. Tu ne postoji apsolutno nikakvi istorijski pokazatelji. Danak u krvi vam je isto kao danas što hrlite da dobijete američke stipendije, tada ste hrlili da dobijete osmanske stipendije, rekao je Zukorlić u emisiji na srbijanskoj Happy TV.

Da bi dodatno pojasnio, Zukorlić je dodao da je njegov sin aplicirao za stipendije na nekoliko američkih univerziteta za svoj doktorat.

“Sutra, za 100 godina možemo da pišemo kako su nam Amerikanci otimali sinove. Pa nisu gospodo, centar imeprije je poželjan”, rekao je Zukorlić.

Zukorlić je negirao i druge zločine koje su Osmanlije činile Srbima, poput nabijanja na kolac.

“Ja sam jednom nacionalisti morao kazati kad mi je priča o nabijanju na kolac – nemoj mi molim te tu priču. Pa da su vas milovali 500 godina, izlizali biste se. Za 500 godina da su Osmanlije htjele vi ne biste ovdje ostali”, poručio je on i upitao: “Gdje ste ostali gdje su bili katolici”.

Prema njegovim riječima, nasilje prema Srbima činile su samo dahije koje su se otrgnule od sultana, onda kada je Osmanska imerija počela da se raspada.

“Vi ste imali pravičnog sultana koji vam gradi Pećku patrijaršiju, koji vam osigurava autonomiju crkve koju ja u 21. vijeku još ne mogu da ostvarim u Srbiji. U 21. vijeku ja ne mogu da ostavrim autonomiju islamske zajednice koju je imala Srpska pravoslavna crkva pod Osmanlijama, to je činjenica”, rekao je on.