Možemo uraditi zamišljeno

SUŽIVOT

UMJESTO BRATIĆA! Denis Šuljić – Dodikov Bošnjak kao potpredsjednik NSRS

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da se poslije dogovora sa SDA u vezi formiranja Vijeća ministara BiH ništa nije promijenilo kada je riječ o Narodnoj skupštini RS, ističući da SNSD ostaje pri svom stavu i da će Denis Šulić biti izabran za potpredsjednika Narodne skupštine Republike srpske iz reda Bošnjaka.

Denis Šulić je gorljivi zagovornik opstojnosti i ljubitelj Republike srpske. Čak na svom Facebook profilu se hvalio da se izjasnio kao Bošnjak radi dobijanja mandata u NSRS.

Odgovarajući na pitanja novinara da li se poslije dogovora sa SDA na dnevni red može vratiti i pitanje smjene funkcionera ove stranke Senada Bratića sa mjesta potpredsjednika NSRS, Dodik je rekao nije logično, ni politički ispravno da se to pitanje vrati.

– Naš odnos prema tom pitanju bio je vezan za dokumenta koja je usvojila SDA i nema nikakve veze sa razgovorima o formiranju Vijeća ministara. Niko u FBiH ne nudi partnerstvo SNSD-u, a načelno govoreći, bilo bi normalno ako neko hoće da to pitanje vrati na dnevni red, da kaže da SNSD-u pripada mjesto predsjedavajućeg Federacije BiH, pa bi to bio neki paritet – rekao je Dodik.

 

Denis Šuljić u Sarajevu: “Mjesto gdje je napisana istorija i počela sloboda. Princip Gavrilo!”

 

Denis Šuljić (FB)