Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

DVIJE DRŽAVE, NE JEDNA! Tegeltija s ambasadorom Srbije o odnosima dvije države

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Republike Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

Predsjedavajući Tegeltija informirao je ambasadora Đorđevića o aktivnostima Vijeća ministara BiH u narednom periodu, među kojima je i iznalaženje rješenja u vezi s pitanjem granica između BiH i Republike Srbije. Tegeltija je tokom sastanka naglasio da je rješavanje pitanja granica od životne važnosti za građane, ali i za povećanje vanjskotrgovinske razmjene dvije zemlje.

Zajednički je ocijenjeno da postoji otvoren prostor za dodatno unapređenje već dobrih prijateljskih odnosa dvije zemlje na svim poljima od obostranog interesa.

Tegeltija je istakao i da bi unapređenje regionalne saradnje, te stvaranje pretpostavki za kvalitetniji život građana, trebalo da bude primarni interes za sve zemlje u okruženju.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o trenutnim sigurnosnim izazovima u BiH, regionu i svijetu, te ocijenili da sigurnosni izazovi obavezuju na jaču međusobnu saradnju, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.