Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

Pomozi.ba: Ljudi koji na ulicama prikupljaju novac nisu naši aktivisti

Humanitarna organizacija Pomozi.ba je, s obzirom na veliki broj dojava koje su u posljednjih nekoliko dana dobili, upozorava da na ulicama Sarajeva nekoliko prevaranata pokušava uzeti novac od građana na račun te organizacije.

– Prema informacijama koje smo dobili, postoje osobe koje se lažno predstavljaju aktivistima humanitarne organizacije Pomozi.ba, te u ugostiteljskim objektima i na ulicama navodno prikupljaju novac za oboljelu djecu. Neki čak nose lažne iskaznice i kase s natpisima Pomozi.ba – navode iz te organizacije i upozoravaju da to nisu njihovi aktivisti.

U saopćenju se ističe da uposlenici i volonteri humanitarne organizacije Pomozi.ba ne prikupljaju novac na taj način za bilo kakve humanitarne akcije. Svi projekti, aktivnosti i apeli koje pokrenu su transparentni i mogu se pronaći na njihovoj web i Facebook stranici.

– Zbog toga molimo sve građane ako uoče ljude koji na ovaj način traže novac da nam jave gdje se tačno nalaze i da ih pokušaju uslikati kako bismo konkretne informacije i dokaze proslijedili policiji i stali im u kraj. Također, apelujemo da se paze lažnih humanitarnih aktivista, te da prije nego što daju novac dobro provjere s kim imaju posla – navodi se u saopćenju humanitarne organizacije Pomozi.ba.