Odred za specijalne namjene „Lasta“ obilježio 28. godišnjicu osnivanja

Udruženje Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“ danas je obilježilo 28. godišnjicu osnivanja.

Obilježena je polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na šehidskom mezarju Kovači, groblju Lav i Sv. Josip gdje su ukopani poginuli pripadnici te jedinice.

Iz Udruženja Odreda policije za specijalne namjene “Lasta” su istaknuli kako je ove godine program obilježavanja godišnjice osnivanja reduciran i skroman, te su zahvalili svima koji su su svojim dolaskom uveličali Dan osnivanja jedinice i prisjetili se “56 zlatnih” pripadnika te jedinice.

Sa ponosom su naglasili da je to bila najodlikovanija jedinica u sastavu Oružanih snaga RBiH u odnosu na ukupan broj pripadnika.

Udruženje veterana koje baštini tradiciju Odreda je dobitnik 6. aprilske nagrade Grada Sarajeva i Plakete Općine Centar Sarajevo, kao i Povelje Grada Mostara.

Cvijeće su položile delegacije ministarstava za boračka pitanja i unutarnjih poslova KS, predvođene ministrima Hajrudinom Grabovicom i Ismirom Juskom, Općine Centar, predstavnici Udruženja policije Prva policijska brigada i Saveza nosilaca najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka„ te Zelenih beretki.

0