Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

Inicijativa za ukidanje policijskog sata u RS

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Milan Petković danas je Štabu za vanredne situacije i Ministarstvu unutrašnjih poslova RS uputio inicijativu za ukidanje policijskog sata u tom bh. entitetu.

Petković je naveo da su mu se brojni građani obratili s molbom da utiče na ukidanje policijskog sata, odnosno za stavljanje van snage zaključka o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji RS.

U tom bh. entitetu uveden je policiji sat zbog epidemiološke situacije izazvane infekcijom koronavirusa.

– S obzirom da je sadašnja epidemiološka situacija u RS stabilna, da je na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS planirano ukidanje vanrednog stanja, da kod građana postoji svijest da je potrebno ukinuti sve zabrane koje se odnose na kretanje osoba, te imajući u vidu da je policijski sat ukinut u Federaciji BiH i Republici Srbiji, smatram da je došlo vrijeme da isto bude urađeno u RS i da bude usvojen Zaključak o stavljanju van snage Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji RS – naveo je Petković u inicijativi koja je upućena Vladi RS i ministru unutrašnjih poslova.