Možemo uraditi zamišljeno

EKONOMIJA

Hotelska grupacija ‘Europe Group’ zapošljava nove kadrove

Najveća i najuspiješnija domaća hotelska grupacija u Bosni i Hercegovini “Europe Group”, u čijem sastavu posluju četiri hotela u samom centru Sarajeva – Europe, Holiday, Art, Astra, objavila je oglas za prijem u radni odnos osoblja na više pozicija.

Potencijalni aplikanti moraju imati radno iskustvo od najmanje tri godine.

Za poziciju recepcionera, pravnice, F&B menadžera i konobara potrebno je poznavanje engleskog jezika.

Konkurs je otvoren do 1. maja 2021., a prednost će imati oni koji su prije pandemije radili za grupaciju.

Iz “Europe Group” navode da je zatvaranje državnih granica, nemogućnost kretanja i putovanja, te zatvaranje barova i restorana koje je uslijedilo usred pandemije uzrokovane COVID-19, dovelo do nesagledivih gubitaka u turističkom sektoru, gdje je zabilježen 100 postotni pad prometa nekoliko mjeseci u nizu, što je neminovno dovelo i do gubitka radnih mjesta u ovom sektoru.

– Uprkos tome “Europe Group” u 2021. ulazi krajnje optimistično, nastavljajući sa daljnjnim radom, trudom i zalaganjem, te zapošljavanjem novih kadrova. S obzirom da se vakcine protiv koronavirusa očekuju ubrzo i na prostorima BiH, prioriteti i fokus menadžmenta je da do ljeta 2022. uz maksimalne napore vratimo obim prometa i prihoda iz istog perioda 2019. – saopćeno je iz te kompanije.