Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

DF odgovorio na uvrede mitskog papka Marija Karamatića

Nakon medijskih istupa u kojem je potpredsjednik HNS-a Mario Karamatić iznio uvrede na račun Željka Komšića, oglasili su se iz Demokratske fronte:

Demokratska fronta poziva sve političke subjekte u Bosni i Hercegovini da najoštrije osude poruke mržnje koje stižu iz tzv. Hrvatskog narodnog sabora, pri čemu njihovi zvaničnici, u konkretnom slučaju, potpredsjednik HNS-a Mario Karamatić, članove Demokratske fronte nazivaju balijama a predsjednika Komšića „mitskim balijom“, ma šta to značilo.

Smatramo da u javnom prostoru nema mjesta za takve pokušaje političke diskvalifikacije, koji nisu ništa drugo nego klasičan govor mržnje koji se mora zakonski sankcionirati. Pozivamo i novinarska udruženja da se u ime profesije ograde od  medija poput Radio Televizije Herceg Bosne, koji u javnost plasiraju takve sadržaje.

Govor mržnje koji dolazi od strane HNS-a i pomenutog medija nije problem DF-a niti predsjednika Komšića, nego cjelokupnog društva u kojemu je nažalost postalo nekažnjivo na najprimitivniji način iznositi politička neslaganja.