Možemo uraditi zamišljeno

KNOCK OUT

Dali Mostar HDZ-u, mrze generale ARBiH, ponižavaju Sarajevo i pale ljiljan!

Nakon poziva KO SDA Sarajevo da bude smijenjen Edin Forto sa mjesta premijera KS zbog kritičnog stanja u zdravstvu, prozvana Naša stranka reagovala je negiranjem razloga koje su naveli iz SDA. Osim saopćenja SDA i Naše stranke, ova druga partija je objavila kovertu sa logom SDA koja gori. Pojedini mediji i korisnici društvenih mreža su negodovali zbog mafijaške prijetenje plamenom što je nedvojbena asocijacija na nacističko paljenje knjiga i velikosrpsko paljenje Vijećnice u Sarajevu. Reagovala je i zastupnica SDA u Skupštini KS Jasmina Biščević Tokić. Njeno saopćenje prenosimo u cjelosti:
Duboko svjestan Forto da ne vodi ni Kanton Sarajevo, a ni Našu stranku svoje frustacije ispoljava na način da u odgovoru KO SDA stavlja sliku sa logom stranke koji gori. Mala minorna stranka kakva je Naša stranka je pokazala da za tri godine mandata u vlasti u Kantonu Sarajeva nije sposobna da vodi ni jedan proces.
Prva posjeta Vlade KS na čijem je čelu Edin Forto je bila gradonačelniku Banjaluke. Čudno, ali Naša stranka nema odbora u RS, vjerovatno kako ne bi bila konkurencija postojećoj vlasti. Nisam vidjela da je on kao predsjednik Naše stranke obišao neko povratničko naselje. Treba li ga pitati zašto?
Zaboravio je Forto, ali ne i gradjani, da je Naša stranka bila ta koja je direktno učestovala u odabiru HDZ-ovog gradonačelnika u Mostaru. Zašto?
Kada spominjemo glavni grad BiH na čijem je on čelu svoje mišljenje je iznio javno u europskom časopisu da je “centar ničega”.
Da se slušala volja Sarajeva Edine Forto, SDA bi bila vlast, a Naše stranke ne bi bilo na mapi. Tako će biti i na jesen aBd.
Građani su svoj izrazito negativan stav o Našoj stranci i njihovom radu izrazili na jednoj anketi, pa ste na sljedećoj unajmili glasove “građana” iz Bugarske, Tajvana, Brazila i Meksika.
Sve činite kako bi makar privremeno skrenuli pažnju s toga da vam cvjeta nesposobnost, kriminal, korupcija i nepotizam.
Logika nalaže da ako je Forto šef “centra ničega” onda je upravo on NIŠTA!, napisala je Biščević-Tokić.