Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

BIR TV uskoro u novom izdanju i s bogatijim programom

Nakon obimnih radnji i priprema, uključujući kadrovska pojačanja te završetak radova na novom objektu, BIR TV bi u najskorije vrijeme trebala startati s emitiranjem cjelodnevnog programa i to u novom, profesionalno uređenom prostoru.

Uporedo s građevinskim radovima koji su završeni ovih dana, zahvaljujući čemu će svi uposlenici Media centra Islamske zajednice BiH dobiti adekvatnije uslove za rad, vršene su intenzivne pripreme za prelazak na cjelodnevno emitiranje televizijskog programa.

Nakon jednogodišnjeg tzv. eksperimentalnog rada i spoznaje pozitivnog raspoloženja gledatelja i njihovih odličnih reakcija na programsku ponudu i misiju BIR TV-a, potvrđena je potreba i puni smisao daljnjeg razvijanja tv kuće ovog programskog profila.

Direktor Media centra IZ BiH Amir Sakić naglašava da su za relativno kratak period i u složenim ekonomskim prilikama, zahvaljujući podršci osnivača i kompletne zajednice, domaćinskim odnosom i predanim radom svih uposlenika, uspjeli napraviti veliki iskorak i od produkcije razviti se u tv stanicu prepoznatljivu na medijskom tržištu.

Izvršni direktor programa Nedim Hrbat navodi da su osigurane pretpostavke za bolje radne uslove, uređuju se novi studijski prostori po savremenim profesionalnim standardima te vrši programsko prestrojavanje za početak emitiranja 24-satnog programa.

– I dalje će nam osnovni temelj i misao vodilja u programu biti promocija etičkih, religijskih, kulturnih i društvenih vrijednosti, te vrijednosti dijaloga i tolerancije – naglasio je.

Novi urednik BIR TV Kasim Softić ističe da će okosnicu programske šeme BIR TV i u cjelodnevnoj ponudi činiti vlastita produkcija te sadržaji iz razmjene s nekoliko domaćih tv kuća.

Uporedo, puno je urađeno na nabavci nekih sadržaja kojih do sada nije bilo u ponudi BIR TV. Prije svega, radi se o stranim dokumentarnim i naučno-popularnim programima.

– Odlučili smo se za pouzdane programe, one iz produkcije BBC, History, Discovery, ARTE i drugih renomiranih kuća. Također, u ponudu smo uvrstili porodične serije i filmove, edukativne dječije programe, emisije koje afirmišu vrijednosti i bogatstvo bosanskohercegovačkog društva i naroda – naveo je Softić.