Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

BEZ KOJOVIĆA I NIKŠIĆA! Bukvarević i Izetbegović na skupštini ‘Crnih labudova’ u Olovu

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je izvještajnoj skupštini Udruženja boraca “Crni labudovi” koja je održana u Olovu, saopšteno je iz Kabineta ministra Bukvarevića.

Među gostima bili su i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine FBiH Bakir Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković.

Izetbegović je  ovom prilikom zahvalio pripadnicima “Crnih labudova” za sve što su činili u ratu ali i miru te istakao da je “ponosan što je poznavao i poznaje ove hrabre momke koji nikada nisu izdali domovinu”.

Obraćajući se saborcima, ministar Bukvarević je čestitao na svim naporima koje ulažu da sačuvaju istinu od zaborava i prenesu na generacije koje dolaze.

Predsjednik udruženja Avdo Subašić je zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji dosadašnjih projekata te najavio neke od značajnih aktivnosti u narednom periodu. Posebno se osvrnuo na trenutnu političku situaciju u BiH kazavši da niko nema prava da dijeli BiH jer je ona natopljena šehidskom krvlju i krvlju boraca koji su je branili bez bilo kakvog interesa, navodi se u saopštenju.

Podsjetili su i na riječi prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića da “Bosna nije samo parče zemlje na brdovitom Balkanu. Za mnoge od nas Bosna je ideja, san o zemlji na razmeđu svjetova, na velikoj granici između Istoka i Zapada. To je zemlja više vjera i nacija, pa stoga i zemlja tolerancije, gdje svako može da misli i vjeruje kako želi, gdje ne smije biti nasilja nad čovjekom i gdje neće biti nepravde. To je bio naš san o Bosni i samo takva Bosna može da postoji i opstane”.