Možemo uraditi zamišljeno

VIJESTI

BANJALUKA! Greškom poslali ljude u karantin sa zaraženim korona virusom

Šest osoba je u ponedjeljak sa graničnih prelaza umjesto u lokalni karantin u Banjaluci dopraćeno u Studentski centar “Nikola Tesla” u kojem su smještene osobe pozitivne na koronavirus koje nemaju simptome. Nakon što je otkrivena greška ove osobe su smještene u karantin u Centru “Zaštiti me” u odvojene sobe, a biće testirani na koronavirus 3. maja.

Predsjednik Vlade Republike srpske Radovan Višković naredio je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću da sprovedu sve potrebne radnje i mjere radi utvrđivanja odgovornosti pojedinih lica u sprovođenju protokola za smještaj lica u karantine, u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci, 27. aprila.

Višković očekuje da se pod hitno kazne svi odgovorni koji su prekršili naložene protokole i procedure po pitanju uspostavljanja i funkcionisanja karantina i izolacijskih objekata karantinskog tipa.

U saopštenju iz Vlade RS navodi se da Radovan Višković žali što je došlo do greške zbog koje je nekoliko građana RS doživjelo neprijatnost i bilo izloženo potencijalnom riziku od zaražavanja virusom korona, i zbog čega su zabrinute njihove porodice, ali i uznemirena javnost u ovom entitetu.

“Predsjednik Vlade RS Radovan Višković ističe da će biti utvrđeno kako je došlo do ove greške i da će biti kažnjeni svi koji su neodgovorno postupili u ovom slučaju”, stoji u saopštenju.