Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

REPUBLIKA BiH! Nurkiću opet ljiljani na prsima

Geni predaka, onih koji su branili Bosnu, eno ih u Jusufu Nurkiću. Vriju.

Ovaj talentovani bh. košarkaš, koji je član Portland Trail Blazersa, često je s ponosom isticao stoljetne simbole svoje domovine. U dalekoj Americi s užitkom je pjevao kasidu Devet heroja. Ljiljani su mu omiljeni.

Zanimljivo je što ovu megazvijezdu svjetske košarke nisu zaslijepili slava i novci. Za razliku od njega, mnoge kolege iz svijeta sporta i ostalih sfera života, odriču se svog identiteta, njima BiH i njena historija, pogotovo činjenice o agresiji, ne znače ništa. Umjesto da šire istinu o svojoj zemlji, oni su postali bljedunjavi brojevi na prolaznoj sceni slavnih. Distancirani od sebe, kao da se tako žele dodvoriti svima i po svaku cijenu. Nurkić im je suprotnost.

On je u subotu 22. februara 2020. objavio fotografiju sa NBA utakmice koju posmatra sa saigračem Damianom Lillardom. Nurk je u majici na kojoj je grb porodice Kotromanić. Foto prati jaka poruka:

Mi nismo ptice polomljenih krila, poniženje i predaju nikada prihvatiti nećemo. Jedna i jedina, Republika Bosna i Hercegovina, napisao je Nurkić i ovu poruku ukrasio sa dva ljiljana.

DEBLOKADA.COM

Facebook objava Jusufa Nurkića

Preporučujemo:

Konaković proglasio Nurkića neperspektivnim, onda je Tuzlak počeo zakucavati po NBA