Možemo uraditi zamišljeno

EKONOMIJA

SKAKU ZA PREDSJEDNIKA! Grad Sarajevo u Vijećnici dodijelio stipendije

U sarajevskoj Vijećnici u ponedjeljak je upriličena svečana dodjela stipendija Grada Sarajeva učenicima, sa četiri područja gradske općine, uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, dočekao je učenike i uz čestitke uručio ugovore o stipendiranju.

“Draga mladosti, naša budućnosti, čast mi je što ste danas ovdje. Ovo je samo jedna od aktivnosti koje Grad Sarajevo radi za obrazovanje. Bili smo zabrinuti zbog pandemije da li ćemo uspjeti obezbijediti potrebna sredstva za stipendije, ali smo uspjeli. Ponosan sam na vas, nadam se da će vaše znanje doći u prvi plan u godinama koje su pred vama. Samo uz znanje i vaš trud ovaj grad može naprijed. Isplati se učiti, a svaki trud će biti nagrađen“, istakao je Skaka i podsjetio učenike da ne zaborave početkom oktobra 2021. godine ponovo aplicirati za novu stipendiju.

Čestitkama se pridružila i Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, koja je zajedno s Edinom Gabelom, zamjenicom predsjedavajućeg Gradskog vijeća prisustvovala ceremoniji dodjele stipendija.

U izmjenama i dopunama budžeta Grada Sarajeva za 2020. godinu, na prijedlog gradonačelnika Skake, ove godine povećan je iznos za stipendiranje učenika, kako bi svi prijavljeni, njih blizu 500, a koji su ispunili formalno-pravne uslove javnog poziva, bili nagrađeni za svoj trud i rad, i samim tim motivisani za buduće uspjehe.