Zastupnik pozvao premijera TK da pojača MUP, da nabavi duge cijevi i transportere

Zastupnik SDA u Škupštini Tuzlanskog kantona Muamer Zukić, obratio se javnim pismom prvom čovjeku Vlade TK Kadriji Hodžiću. Poziv pokazuje da je BiH u osjetljivom političkom momentu koji traži dobru i pravovremenu pripremu. Prenosimo Zukićev apel u cjelosti:

U najboljoj namjeri, bez bilo kakvog politikantstva, javno pozivam premijera Tuzlanskog kantona da počne s jačanjem MUP-a TK! Pozivam ga da primi nove policajce, stotine njih, jer prijema nije bilo ‘sto godina’. Pozivam ga da naoruža policiju TK dodatnim dugim cijevima. Policija treba da brine o sigurnosti građana, a u vremenu koje je pred nama sigurnost građana će se očigledno morati čuvati dugim cijevima.

MUP TK-a ove godine planira nabavljati nove računare, softvere, printere, stolove, stolice… Smatram da u ovom trenutku imamo druge prioritete – transportere, helikoptere, dronove…

Ističem da pozivam samo na ono na što imamo pravo po zakonu. Ni pedlja izvan zakona! I naravno, finansijskih sredstava ima više nego ikad ranije.

Za par mjeseci svi će biti za ovo, samo se bojim da će biti kasno, ako već nije, naveo je zastupnik Zukić.

Dodaje da je bezupješno šapatom pozivao godinu dana i podnosio više skupštinskih inicijativa, te da je zajedno s kolegama podnosio amandmane na budžet.

– Dok su mene ignorisali, MUP RS je postao prava vojna struktura. Zato mi ne preostaje ništa drugo, nego da javno pozivam, zaključio je Zukić.

DEBLOKADA.COM