ZAHIRAGIĆ! Kojović izjednačava, kao i u slučaju odgovornih za agresiju a naš narod smatra plemenima

Predsjednik Naše stranke, Predrag Kojović, komentirao je blokadu aranžmana sa MMF-om, nastalu uslijed zahtijeva HDZ-a da i kantoni u Federaciji BiH budu akteri koji trebaju biti pitani u procesu odlučivanja i dogovaranja sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom. Kojović je rekao kako  “mogućnost da zbog već tradicionalne nesposobnosti dogovora etničkih poglavica izgubimo iznos od 330 miliona eura koji nam nudi MMF je poražavajuća, ali, nažalost, ne i iznenađujuća”.

Na ovo je žestoko reagirao član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić. Evo šta je poručio:

Gospodin Predrag Kojović i “Naša stranka”, po ko zna koji put, pokušavaju generalizirati i izjednačiti sve vladajuće stranke za blokade u državi, iako su strane i ovaj put više nego jasne svakom dobronamjernom čovjeku. Istu stvar rade kada je u pitanju naša skorija historija pokušavajući izjednačiti sve strane u agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Naslov u kojima je lidere nazvao etničkim poglavicama, dokazuje da on sve svoje neistomišljenike, pa bili to i čitavi nacionalni korpusi, posmatra kao plemena. Iako za njih gospodin Kojović smatra da su na nivou plemenske zajednice, ipak su građani u ovoj krizi uspjeli vidjeti koji su zaista kapaciteti “Naše stranke”, ko su političke snage koje i u ovim teškim vremenima pokušavaju ostvariti svoje dezintegrativne ciljeve u Bosni i Hercegovini, ali i ko su političke snage koje su uz sve probleme svojim pravovremenim reakcijama zaslužile pohvale svih relevantnih međunarodnih organizacija.

Svakako, smatram bitnim i ovim putem naglasiti kako je krivica za blokadu interventnog aranžmana sa MMF-om isključivo na kadrovima HDZ-a, a koji svoj potpis na pismo namjere MMF-u uslovljavaju uvrštavanjem kantona u pismo namjere – što nikada do sada nije bila praksa pri sklapanju aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom.

Koji je cilj takvog insistiranja od strane HDZ-a – iako je cilj sasvim jasan, neka svako zaključi, tu će negdje pronaći i ciljeve ovakve reakcije predsjednika “Naša stranke”, odmah pored razloga kandidature gospodina Faltara za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ostanka u istoj do kraja – iako su sve analize jasno ukazivale da on, za razliku od gospodina Komšića, nema nikakve šanse za pobjedu.

0