Zabranili ljiljane na Bilinom polju, pa tu zastavu AntiDayton postavio pred zgradu Saveza

Tokom prijateljske utakmice između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kuvajta u Zenici, na Bilinom polju, od predsjednika udruženja Ljuti Krajišnici Admira Karabega traženo je da sa ograde skine zastavu sa ljiljanima.

Nakon što je Karabeg obavijestio javnost o ovome, reagirali su iz AntiDayton pokreta. Oni su ispred zgrade Nogometnog saveza BiH u Sarajevu na zid postavili zastavu zastavu sa ljiljanima.

“Ne dirajte zastavu sa ljiljanima! Jednom smo ginuli za ljiljane, možemo i opet!!!”, napisali su na zastavi.

Oglasili su se i na društvenim mrežama.

“Nećemo dozvoliti tiraniju koja pokušava sprovesti nelogičnim odlukama. Niko se ne protivi mjerama koje treba da čuvaju građane od širenja virusa Covid! Ali, zabranjivati navijačke rekvizite, transparente i slično a uz to i zastave koje ne mogu spadati u navijačke rekvizite jer su zastave obilježja država, to nećemo dozvoliti. Krizni štab neka se bavi Covidom na konkretan način, jer građani a s tim i navijači žele ispoštovati odredbe vezane za testove, maske i sve ostalo, ali Krizni štab ne može zabranjivati navijačke rekvizite i zastave! Takođe, Savez, neka se bavi utakmicama, igračima i slično a neka tribine ostave 12. igraču, navijačima!”