Vlada KS nije zasadila drveće na Ilidži nakon što je Muzur posjekao cijeli drvored

Vlada KS, skoro u punom sastavu, priredila je performans u kojem su kao zasadili drvo u centru grada, a nakon što je prethodno posječeno. Iako su radnici preduzeća Park sve pripremili, Forto i kolege iz Vlade KS su došli i uz prisustvo medija zatrpali korjen novog drveta.

Neskrajna patetika nije jedini zaključak nakon ovog trika koji ima cilj da probudi emocije kod građana. Za nekoliko trenutaka mimo asfalta i nekoliko zamaha lopatama, vlada Edina Forte htjela je pobrati simpatije. Svakako da je posljedice ovakvog vandalizma trebalo neutralisati, ali to su mogli i radnici Parka, što svakodnevno i rade. Ali, trebalo je ugraditi Vladu KS u ovaj posao, tačnije pojaviti se u završnoj fazi i ispasti heroj, ekolog, humanista.

Da je ovo klasična licemjerna predstava za javnost, pokazuje i poređenje sa ponašanjem Vlade nakon događaja iz avgusta 2021. godine. Tada je na Ilidži posječen cijeli niz velikih, lijepih stabala, od kojih su skoro sva bila zdrava. Tada vlada Forte i Elmedina Konakovića nije osudila vandalizam. Naime, ovaj ekocid nisu počinile nepoznate osobe, već je to urađeno naredbom ili uz saglasnost načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura. Načelnik je istaknuti član Naroda i pravde, pa je sasvim jasno što je sječa stabala u njegovoj “zoni odgovornosti” ostala čak i neprimijećena. Da su Forto i ministri zaista posvećeni prirodi i okolišu, barem bi primijetili sasječeni drvored na Ilidži, pa bi se onda potrudili da osude krivca i da posade nove biljke. Nisu to radili jer bi tako istakli ovaj zločin prema prirodi svog načelnika.

DEBLOKADA.COM

KATASTROFA! Na ilidži sasjekli mnoštvo velikih stabala, uništen čitav niz