VKBI – Uručeno više od 800 knjiga biblioteci Bošnjačkog Vijeća u Crnoj Gori

Prvoj bošnjačkoj biblioteci Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, u Rožajama, danas je u prostorijama Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca uručena prigodna donacija, više od 800 knjiga, saopćeno je iz VKBI-a .

Donaciju je uime VKBI-a, kao i uime institucija i pojedinaca koji su donirali knjige, predsjedniku BVCG Mirsadu Džudževiću uručio generalni sekretar Vijeća Emir Zlatar.

Knjige su pored VKBI-a donirali: BZK Preporod, Bošnjački institut Fondacija Adila Zulfikarpašića, Nacionalna univerzitetska biblioteka BiH, Gazi Husrev begova biblioteka, Institut za historiju UNSA, Orijentalni institut  u Sarajevu, Ajnija Omanić, Omer Ibrahimagić, Jusuf  Žiga, Edhem Bičakčić, Esad Duraković, Ajša Zahirović, Faruk  Dizdarević, Nihad Halilbegović, Elbisa Ustamujić, Emir Fazlibegović, Džeko Hodžić, Kasim Trnka, Timur Numić, Smajo Fetahović, Galib Šlivo, Esad Lukač, Mevlida Serdarević i Nedžad-Neno Murić.

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Mirsad Džudžević uputio je riječi  zahvalnosti VKBI-u, kao i svim institucijama i pojedincima koji su donirali knjige, ističući značaj prve bošnjačke biblioteke u Crnoj Gori. Knjige koje su donirane biće na raspolaganju svim učenicima, studentima, kao i građanima Rožaja i Crne Gore, saopeno je iz Ureda za odnose s javnošću VKBI-a.

0