Višković: Nećemo provesti odluku Ustavnog suda BiH

Premijer Republike Srpske Radovan Višković potvrdio je danas da Demokratski narodni savez (DNS) još uvijek nije dostavio u Vladu prijedlog za novog ministra uprave i lokalne samouprave, nakon što je smijenjena Lejla Rešić.

On nije želio komentarisati medijske napise da je Mirza Bajrović prijedlog DNS-a za tu funkciju.

Nakon što je Ustavni sud BiH usvojio apelaciju protiv odluka Vrhovnog suda RS i Okružnog suda u Trebinju u vezi sa knjiženjem vojne imovine, skladišta Filipovići u Foči, Višković je rekao novinarima u Banjoj Luci da će to biti samo još jedna odluka tog suda koja neće biti provedena.

Potvrdio je da je raskinut ugovor s firmom “Globaln Balkan“ u vezi s nabavkom pokretne bolnice te da novac koji je ranije uplaćen treba da bude vraćen Institutu za javno zdravstvo RS, koji će ga vratiti u entitetski budžet.

Entitetski premijer je rekao da je ograničenje okupljanja do 50 osoba u RS neophodno, jer je virus korona još uvijek prisutan te da stručne osobe smatraju da se na taj način štiti zdravlje građana.

Dodao je da svi mediji u RS imaju pravo do sutra da podnesu zahtjev, odnosno da apliciraju za novčanu pomoć, te da će prema uredbi Vlade koja ovih dana stupa na snagu, biti jednako tretirani kao i drugi privredni subjekti u RS, ukoliko ispunjavaju postavljene uslove za tu pomoć.

 

0