Univerzitetu ‘Džemal Bijedić’ uručen certifikat o reakreditaciji

Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru u ponedjeljak je uručen certifikat povodom uspješno obavljenog procesa reakreditacije i time je ozvaničen status Univerziteta kao akreditovane visokoškolske ustanove za period od naredne četiri godine, saopćeno je u utorak s tog univerziteta.

Na svečanom prijemu povodom uručenja Rješenja o reakreditaciji, skupu uposlenika, partnera i prijatelja Univerziteta obratili su se ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović i rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Elvir Zlomušica.

Inače, Univerzitet je sredinom tekuće godine dobio pozitivno mišljenje o akreditaciji od strane petočlane Komisije za akreditaciju, odnosno komisije domaćih i međunarodnih stručnjaka koji ocjenjuju i obavljaju reviziju kvaliteta te daju preporuke o akreditaciji visokoškolske ustanove.

“Ponovna akreditacija predstavlja potvrdu nivoa kvaliteta Univerziteta, njegove prepoznatljivosti i opredjeljenja ka kvalitetu. Vrijedi naglasiti i da je, podnošenjem zahtjeva za ponovnu akreditaciju institucije nadležnom ministarstvu, u skladu sa pozitivnim propisima iz ove oblasti i 6 mjeseci prije isteka perioda važenja akreditacije, Univerzitet pokazao najviši nivo otvorenosti i spremnosti za provođenje postupka ponovne akreditacije institucije”, navodi se u saopćenju.

Uručivanje certifikata