ULAGANJE U BOLJU BUDUĆNOST! Fondacija Hastor stipendira 390 studenata

Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju 390 studenta sa različitih univerziteta u BiH upriličeno je danas u prostorijama ASA Prevent Grupacije. Stipendije im je omogućila Fondacija Hastor, koja već 14 godina stipendira učenike širom BiH.

Nakon potpisivanja 1.649 ugovora o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola, Fondacija Hastor je potpisala ugovore sa studentima stipendistima za akademsku 2019./2020. godinu.

Radi se o studentima koji su zahvaljujući rezultatima i uspjehu na fakultetu iz prethodne godine zadržali stipendiju, a raspisan je i konkurs sa proširenim kriterijima namijenjen isključivo nadarenim studentima sa visokim prosjekom.

Po završetku, samo u ovoj školskoj godini Fondacija će stipendirati 2.059 učenika i studenata što je najveći pojedinačni broj stipendista od svih registrovanih fondacija u BiH i regiji.

– Želimo da svi stipendisti, kada jednog dana formalno prestanu biti dio Fondacije Hastor, nastave pomagati drugim ljudima i pojedinačno ispunjavaju misiju Fondacije Hastor kroz unapređivanje svojih lokalnih zajednica. Trenutno u toku je i konkurs za nadarene studente, te se radujemo novim stipendistima s kojima ćemo nastaviti raditi na pozitivnim promjenama u BiH – rekao je direktor Fondacije Hastor Seid Fijuljanin.

Fondacija je prvenstveno posvećena djeci i mladima čija socio-ekonomska situacija otežava uspješan pristup školovanju, te ih svojim radom podržava i ohrabruje u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojoj zajednici.

Fondacija je osnovana 2006. godine i najznačajnija je fondacija ovog tipa u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, saopćeno je iz Fondacije Hastor.

 

4+